22 Ekim 2012 Pazartesi

Ağrı ve Van'da operasyon


BEHDİNAN - Türk ordusu Kuzey Kürdistan'a dönük operasyonlarını yoğunlaştırdı. Ağrı ve Van'da operasyonlar sürerken, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde HPG gerillalarının düzenlediği eylemde, bir dağ geyiği askeri aracı imha edildi. Eylemde 6 asker öldü.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde 18 Ekim günü düzenlenen ve 38 askerin öldüğü eylem ardından Türk ordusu tarafından operasyon başlatıldığı bilgisini verdi.

Kosedağ, Çerkez Köy, Çat, Dahar ve Xanê köyleri ile Çemçê alanında bulunan Kalo Vadisine dönük operasyonun gizli birliklerin keşif ve pusulamaları şeklinde devam ettiğini kaydetti.

HPG-BİM, 18 Ekim günü Diyarbakır-Muş arasında bulunan Şenyayla kırsalında gerillaların bir eylem düzenlediğini de açıkladı.

Açıklamada, “Darbiyê alanından geçen bir askeri konvoya yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir dağgeyiği askeri aracı imha olurken düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tarafımızdan netleştirilememiştir. Eylem ardından alanda kısmı bir operasyon başlatılmış ve aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir” denildi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne bağlı Korxê alanından geçen askeri konvoyun da 21 Ekim günü saat 10.45 sularında hedef alındığını belirten HPG-BİM, “gerçekleştirilen eylem sonucunda bir dağgeyiği içinde bulunan 6 asker ile birlikte imha olmuştur. İşgalci TC ordusu tarafından dağgeyiği aracı enkazının vinç ile kaldırılması için yol 2 saat boyunca trafiğe kapatılmıştır” dedi.

Açıklamada, 18 Ekim günü Van'ın Özalp ilçesine bağlı Axokê köyü çevresine dönük başlatılan operasyonun 20 Ekim’de sonuçsuz şekilde geri çekildiği kaydedildi. Özalp'e bağlı Tilora, Gültepe ve Per köyleri çevresinde askeri hareketliliğin devam ettiği de bildirildi.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder