29 Ağustos 2012 Çarşamba

ONLAR TATİLDE AKSOY HALKIN İÇİNDE


BDP Ağrı milletvekili Halil Aksoy çok yoğun. Meclisin diğer milletvekilleri güney sahillerinde tatildeyken. Halil Aksoy, halkının dertleri ile uğraşıyor. Tatil hakkını kullanmayan Aksoy, halkının sorunlarını çözmeye çalışarak ve dertlerine ortak olarak günlerini geçiriyor.


Meclis tatile girdiğinden beri Ağrıda ilçe, köy ve mahalle, mahalle dolaşıp halkın sorunlarını dinleyen Aksoy, pazartesi günü Diyarbakır'da Dicle nehrinden boğulan dört çocuğun taziye ziyaretlerine katılmak için Diyarbakır'ın Bismil ilçesine gitmişti.

Aksoy Diyarbakır'dayken çatışmalarda yaşamını yitiren Erzurum, Karayazı'lı PKK'li bir gerillanın cenazesinin Karayazıya getirildiği haberi üzerine. Cenaze törenine katılmak üzere Diyarbakır'dan Erzurum'un Karayazı ilçesine hareket etti.

Erzurum'da Kürt halkını temsil edebilen bir vekil olmadığı için, Aksoy Erzurumlu Kürtlerinde vekilliğini üstlenmiş bulunuyor. Aksoy Karayazı'daki defin işlemleri ile ilgilenirken, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Erzurum Karayazı'dayız, bir canımızı daha şehitler kervanına katıyoruz".

Son olarak Halil Aksoy’la yaptığımız görüşme sonucu, geçtiğimiz yıl "AĞRIDA ERGENEKON İZLERİ VE SUSKUNLUK" manşeti attığımız haberden bahsederek bu konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadığını, ve olayın aydınlatılması için konuyu meclis gündemine taşıması ve haberimizin üzerinde durması ricasında bulunduk. Aksoy: "En kısa zamanda konuyla ilgileneceğini" belirtti.

Dengê Agirî Haber Sitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder