17 Ağustos 2012 Cuma

Kafasından vurulan Duman taburcu edildi


(DİHA) - Doğubayazıt İlçesi Somkaya Köyü'nde özel harekatçılar tarafından kafasından silah ile vurularak ağır yaralanan ve sol gözünü kaybeden Mehmet Duman, Ramazan Bayramı'nın ilk haftasında ameliyat edilmek üzere taburcu edildi.


Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Somkaya Köyü'nde geçtiğimiz Cumartesi günü sigara kaçakçılığı yaptığı iddia edilen yurttaşların özel harekatçılar tarafından durdurulduğu ve araçta bulunan Mehmet Duman adlı yurttaşın kafasına silah sıkıldığı iddia edilmişti. Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nden Batman Alman Hastanesi'ne sevk edilen Duman sol gözünü tamamen yitirmişti. Yapılan tetkiklerde, sağ gözünde ve beyninde zedelenme olduğu belirtilen Duman'ın ayrıca kafasına isabet eden kurşuna ait parçanın bulunduğu ve hayati tehlikesinin de devam ettiği belirtilmişti. Dün Batman Alman Hastanesi'nden Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'ne sevk edilen Duman ile ilgili yapılan son tetkiklerde hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Taburcu edilen Duman'ın sağ gözünü kullanabildiği belirtilirken, kafasında bulunan kurşun parçasının ve sol gözünün alınması için ise yeni bir ameliyatın yapılacağı ifade edildi.

Bayramdan sonraki ilk hafta içinde ameliyatı yapılacak olan Duman, dün akşam ailesi ile birlikte Doğubayazıt'a giderken, kontrol için ise her gün Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne gideceği kaydedildi.

Ağrı Valiliği, Mehmet Duman’a ilişkin şu ilginç açıklamayı yapmıştı: "11 Ağustos 2012 günü saat 21.45 sıralarında ilimiz Doğubayazıt İlçesi Somkaya Köyü mevkiinde görev icra etmekte olan güvenlik birimlerimizin dönüşü sırasında, Jandarma görevlilerini gördükten sonra manevra yaparak kaçmaya çalışan 04 AZ 874 aracın durmaması üzerine havaya uyarı ateşi açılmış, uyarı ateşi esnasında 04 AZ 874 plakalı araç sürücüsü Mehmet Duman'da, seken bir kurşunun neden olduğu değerlendirilen yaralanma meydana gelmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder