7 Ağustos 2012 Salı

Halil Aksoy, Urfada Saldırıya Uğradı


Urfa'nın Ceylanpınar (Serêkani) İlçesi’nde BDP tarafından düzenlenen yaz şölenine polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Gazdan etkilenen çok sayıda yurttaş, hastaneye kaldırıldı.

Ceylanpınar (Serêkani) İlçesi’nde BDP tarafından yapılan ve çok sayıda yurttaşın katıldığı yaz şölenine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisler tarafından şölen öncesi Musa Anter Parkı’na giden bütün yollara barikat kurdu. Şölende “yasa dışı” slogan atıldığını iddia eden polisler, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un eline mikrofonu almasıyla beraber, biber gazı ve tazyikli suyla çok sayıda kadın ve çocuğunda bulunduğu kitleye saldırdı.

Her şeyin yolunda olduğunu ve müdahale etmemeleri için uyarıda bulunan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'u dinlemeyen polisler, müdahaleye devam etti. Aralarında geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın da bulunduğu birçok kişi gazdan etkilenerek, Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Müdahalenin ardından Urfa Kültür Merkezi bünyesinde çalışan Grup Hevî üyelerinin BDP İlçe Örgütü önünde polis tarafından ablukaya alınarak, tehdit edildiği öğrenildi. Polisin müdahalesiyle başlayan çatışmalar ilçede devam ediyor. Anf

Kaynak: http://dengeagiri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder