9 Ağustos 2012 Perşembe

Emniyet 'Ağrı Dağı' yok diyor mahkeme bir daha bak diyor!


ERZURUM (DİHA) - Mahkemenin Ağrı "KCK" davasında gizli tanık olarak yer alan; ancak Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün "Böyle biri yok" yanıtı ile olmadığı ortaya çıkan gizli tanık "Ağrı Dağı"nın dinlenmesi için ikinci kez emniyete yazı yazılmasına karar vermesi ve tutuklu yargılanan sanıkları tahliye etmemesi dikkat çekti.


Ağrı "KCK" davasında gizli tanık olarak yer alan "Ağrı Dağı"yla ilgili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı davete Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün "Böyle biri yok" yanıtını verdiği 3 Kürt siyasetçinin duruşmasından yine tahliye çıkmadı. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nün 6 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınıp tutuklanan Reyhan Çomak (46), BDP Genel Merkez çalışanı Sudan Güven (37) ile Yaşar Karakuş'un (37) yargılandığı davanın 4. duruşması görüldü. Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar ve avukatları ile BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Erzurum İl Başkanı Rıza Güler hazır bulundu. Sanıklar Çomak, Güven ve Karakuş'un Kürtçe ifade verme talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Olmayan gizli tanık tekrar dinlenecek

Kürtçe ifade talebi kabul edilmemesinden sonra mahkeme heyeti avukatların savunmalarına geçti. Tutuklu siyasetçilerin avukatı Müşir Deliduman, dosyada "gizli tanık" olarak gösterilen "Ağrı Dağı"nın bir önceki duruşmada olmadığının ortaya çıktığını belirterek, davanın hukuksal bir anlamının kalmadığını dile getirdi. Polislerin oynadığı bir oyunla müvekkillerinin yargılandığını dile getiren Deliduman, müvekkillerinin tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise tutuklu 3 kişinin tutukluluk halinin devamına ve "olmayan gizli tanığın" tespiti ve tekrar dinlenilmesi için ikinci kez emniyet müdürlüğüne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 9 Ekim tarihine erteledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder