16 Ağustos 2012 Perşembe

Doğubayazıt Belediyesi DSİ'nin görevini üstlendi

 AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt İlçesi'nde yaşanan sel felaketlerinin önüne geçilmesi için DSİ üzerine düşeni yapmayınca, belediye harekete geçti. Belediye ekipleri DSİ'ye ait dereler üzerinde köprü yapımına başladı.


Daha önce yaşanan ve bir çocuğun yaşamını yitirmesi mahallelinin de mal kaybının yaşanmasına neden olan sel felaketlerine rağmen dereleri ıslah etmesi gereken Devlet Su İşleri (DSİ) üzerine düşeni yapmayınca Doğubayazıt Belediyesi sorunun çözümü için çalışma başlattı. Belediye ekipleri 27 adet hazır menfezi 3'erli oluklarla bırakarak köprü oluşturacaklarını kaydetti.

Belediye başlattığı çalışmayla hem de deredeki sel taşkınlarına karşı önlem almış oluyor hem de dere üzerindeki köprülerle mahallelinin ulaşımını kolaylaştırıyor. Köprü yapımlarını denetleyen Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, halkın sorunlarına çözüm bulmanın hizmet anlayışlarının gereği olduğunu belirterek, "Yapılan köprü belediye çalışma alanında değil, fakat daha önce yaşanan sel felaketlerinde can ve mal kaybının olmasına rağmen DSİ'ye bağlı yetkililer harekete geçmeyince biz çalışma başlattık. Arkadaşlarımız hummalı bir şekilde dereyi ıslah ederek güzergah boyunca köprü döşeyecektir" dedi.

Çalışma hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Cihan Seferoğlu ise, "Yaptığımız köprü çalışması ile alanımız olmayan bir bölgeye halkımız için hizmet götürüyoruz. Halktan gelen talepleri dikkate alarak her türlü hizmeti yapmaya çalışıyoruz" dedi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder