1 Ağustos 2012 Çarşamba

BDP'liler Melek Karaaslan'ın mezarını ziyaret etti

 AĞRI (DİHA) - Eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kudfettin ve kayınvalidesi Naciye Karaaslan tarafından 3 ay boyunca tuvalete kapatılıp aç bırakılan, işkenceye maruz kalan ve daha sonra yaşamını yitiren Melek Karaaslan (24), BDP’liler tarafından mezarı başında anıldı.


Ağrı'nın Hamur İlçesi Çağlayan (Eşûrgewrk) Köyü’nde eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kudfettin ve kayınvalidesi Naciye Karaaslan tarafından 3 ay boyunca tuvalete kapatılıp aç bırakılan, işkenceye maruz kalan daha sonra da kaldırıldığı Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiren Melek Karaaslan (24), BDP’liler tarafından mezarı başında anıldı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP’li yöneticiler, gazeteci Esra Çiftçi ve sivil toplum örgütü temsilcileri de anmaya katıldı. Korkmaz, devletin uyguladığı cinsiyetçi politikaların sonucu olarak Melek’in yaşamını yitirdiğini vurgulayarak, “Melek’e uygulanan şiddet tüm Kürt kadınlarına uygulanan şiddettir. Tüm dünya kadınlarına karşı işlenmiş bir suçtur” dedi.

‘Tavuklarınıza verdiğiniz değeri çocuklarınıza vermiyorsunuz’

Kadını korumayan ataerkil zihniyeti besleyen bir hükümet olduğunu belirten Korkmaz, “Kadına yapılan bu vahşetin kabul edilecek bir yanı yoktur” diyerek, bu tür olayların takipçisi olacaklarını söyledi. Korkmaz’ın ardından konuşan Gazeteci Esra Çiftçi, Melek’in yaşadıklarının çocuk gelinlerinin yaşadığı dram olduğunu belirterek, ''Melek’in yaşadıklarının hiçbir dilde karşılığı yok. Salt vahşet demek yetmiyor. Melek’i ölüme götüren süreçte hiçbirimiz masum değiliz” dedi. Çiftçi, “Kim bilir köy ve çevrelerde Melek gibi sorunlarla mücadele eden ve sonu Melek gibi olan kaç kadın var?” şeklinde konuştu. Çiftçi, ailelere seslenerek, "Çocuklarınızı erken yaşta evlendirmeyin, onların tercihlerine saygı duyun. Tavuklarınıza verdiğiniz değeri çocuklarınıza göstermiyorsunuz. Bu sizin ayıbınızdır” dedi.

‘Melek’in ölümünden siz sorumlusunuz’

Çiftçi, Nazım Hikmet’in, "Öküzümüzden sonra soframıza gelen kadınlar" sözünü hatırlatarak, “Yıllar önceki zihniyet şu anda devam ediyor. Başbakan 'kadın da olsa çocuk da olsa gereken yapılsın' diyorsa aklıma şu benzetme gelir. İmam böyle derse cemaat de arkasından gider” şeklinde konuştu.

Çiftçi’nin ardından kısa bir konuşma yapan Milletvekili Aksoy, “Ey insafsızlar, kadın bakanınız var, kadınları koruma kollama sorumluluğunuz var hiçbir şey yaptığınız yok” dedi. Melek’in ölümünden sorumlu olan kişilerin cezalandırılmamasına tepki gösteren Aksoy, “Melek’in ölümünden siz sorumlusunuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyet Melek’in ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder