14 Ağustos 2012 Salı

Aksoy: Kürt halkı mücadelenin meyvelerini sırayla almaktadır

 AĞRI (DİHA) - Doğubayazıt Belediyesi tarafından düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Ramazan şenliğinde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün HPG’liler tarafından alıkonulmasını, “Kangrenleşen Kürt sorununun sonucu” olarak değerlendirdi. Aksoy, Suriye Kürtlerinin direnişini selamlayarak,”Kürt halkı özgürlük mücadelesinin meyvelerini sırayla almaktadır" dedi.


Ağrı’da Doğubayazıt Belediyesi tarafından Ramazan Şenliği düzenlendi. Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, Iğdır İl Başkanı Mehmet Çilka, BDP Kars Merkez İlçe Başkanı Kemal Bulgan, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Alkan, ilçedeki STK’ler ve yüzlerce yurttaş katıldı.

İftarın ardından başlayan şölende “15 Ağustos ruhuyla Rojava ve Şemzinanı selamlıyoruz”, “Ya özgür Önderlik ya topyekun savaş” pankartları ve PKK lideri Abdullah Öcalan’nın posterlerini açan kitle sık sık “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır halk burada”, ”Selam selam İmralı'ya bin selam” sloganları attı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, can kayıplarının olduğu ve kanın aktığı bir süreçten geçtiklerini söyledi.

‘Barış isteniyorsa Kürtlerin hassasiyetleri göz önünde bulundurulacak’

Ramazan ayının barışa vesile olması dileğinde bulunan Kaya’nın ardından konuşan Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ise, halktan aldıkları güçle hizmet verdiklerini söyledi. Şemdinli’de yaşananların saptırılarak kamuoyuna sunulduğuna dikkat çeken Korkmaz, “Medya yine yanlı davranarak Kürtler konusundaki hassasiyetleri görmemektedir. Ölümlere seyirci kalan Başbakan bunun vebali altında kalacaktır” dedi. Kürt sorununun barışçıl yolla çözülmesi için diyalog ve müzakerenin önemine değinen Korkmaz, “Bir yılı aşkın bir süredir tecrit altında olan Sayın Öcalan ile görüşülmeye başlanmalıdır. Barış isteniyorsa Kürtlerin hassasiyeti göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

‘Mücadelenin meyveleri alınıyor’

Suriye Kürtlerinin direnişini selamlayarak konuşmasına başlayan BDP’li Milletvekili Halil Aksoy da, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün HPG’liler tarafından alıkonulmasını, “Kangrenleşen Kürt sorununun sonucu” olarak değerlendirdi. Kürtlerin özgürlüğünü elde etmek için hiçbir şekilde geri adım atmayacağına değinen Aksoy, “Kürtler yıllarca silahlı mücadele verdi. Ama biz sorunun diyalog ve müzakere ile çözülmesini istiyoruz. Kürtler uzun yıllardır özgürlük mücadelesi vermektedir ve özgürlük mücadelesinin meyvelerini sırayla almaktadırlar, tıpkı Kuzey Irak'ta olduğu gibi Suriye'de olduğu gibi hepsini tek tek inşa edecek” şeklinde konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde 2. yılında da sürdürülen tecride değinen Aksoy, “Uygulanan tecrit uluslararası hukuka aykırıdır” diyerek tepki gösterdi.

Yapılan konuşmaların ardından Hozan Comert ve Yunus Agirî’nin müzik dinletisi ile çekilen halayların ardından şölen son buldu.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder