8 Ağustos 2012 Çarşamba

Aksoy; AKP'nin Sonu'da Saddam ve Esad Gibi Olur

 BDP Ceylanpınar İlçe Örgütü'nün dün akşam düzenlediği "Yaz Şöleni" etkinliğinde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Saddam da Kürtlere bu tür baskılar yapıyordu. Dünya Saddam'a diktatör diyordu. Saddam yıkıldı gitti.

BDP Ceylanpınar İlçe Örgütü, dün akşam "Yaz Şöleni" adı altında Musa Anter Parkı'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğe, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek, il ve ilçe örgütü yöneticileri, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve yüzlerce yurttaş katıldı. Etkinliğin yapılacağı alana saatler öncesi polis tarafından yığınak yapılırken, alana girmek isteyen yurttaşlar tek tek arandı.

Polisin bu tutumuna tepki gösteren Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ve BDP'li yöneticiler bir süre polis yetkilileriyle görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından müzik dinletisi ile etkinlik başladı.

Suriye Kürtleri selamlandı

Müzik dinletisinden sonra konuşan Ceylanpınar Belediye Başkanı Arslan, Suriye Kürtlerinin devrimini selamladıklarını vurgulayarak, Suriyeli Kürtlerin yıllarca kimliksiz olarak ve insanlık dışı muamelelere maruz kalarak yaşadıklarını belirtti. Arslan, "Bugün yaşanan çatışmalı ortam ve akan kan bu tehditkâr politikalardan kaynaklanıyor.

Iraklı Kürtlerin durumunu görüyorsunuz, çok büyük zulümler gören, şimdi ise bir statüye kavuşmak üzere olan Suriyeli Kürtleri görüyorsunuz. Eğer bu zulüm Türkiye'de de devam ederse siz bu ülkeyi kendi ellerinizle bölersiniz. Bunu böyle bilin" diye konuştu.

Kitleye müdahale edildi

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'un konuşma yapacağı sırada polis megafonla "slogan atmaya devam etmeleri halinde müdahale edeceği" yönünde anons geçti. Aksoy ise polise, her şeyin yolunda olduğunu ve müdahale etmeyi gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi. Ancak polis bir anda kitleye biber gazı ve tazyikli sularla müdahale etmeye başladı.

Müdahalenin ardından aralarında geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın da bulunduğu çok sayıda yurttaş fenalaşarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan olayları takip eden DİHA muhabiri İbrahim Polat da olaylar sırasında polis tarafından atılan tazyikli suya maruz kaldığı için sol bacağından yaralandı. Polat da kaldırıldığı hastanede ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

'Kürtlerin kazanımlarına tahammülsüzlük var'

Polisin müdahalesi sonrasında yurttaşlar ile polis arasında çatışma çıktı. Olaylar geç saatlere kadar devam etti. Olaylar sonrasında yurttaşlar ve partililer alanda bir araya geldi. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, yapılan müdahaleyi Kürtlerin kazanımlarına tahammülsüzlük olarak değerlendirdi. Aksoy, polislerin şölenin içeriği ne olursa olsun müdahale etmek amacıyla geldiklerini ve doğrudan gaz bombasıyla kendisini de hedef aldıklarını söyledi.

Çok sayıda yaralı olduğunu belirten Aksoy, gözaltına alınma korkusuyla çok az sayıda kişinin hastanelere gittiğini belirti. Aksoy konuşması ardından yaralı yurttaşları ziyaret etmek için hastaneye gitti. Aksoy, ziyaret ardından BDP İlçe binasında bir basın toplantısı düzenledi. Polisin tavrını değerlendiren Aksoy, "Suriyeli Kürtlerin kazanımları ve bu kazanımlara sahip çıkmaya tahammülsüzlüktür" dedi.

Kürtlerin her ne pahasına olursa olsun kazanım ve değerlerine sahip çıkacağını söyleyen Aksoy; "Saddam da Kürtlere bu tür baskılar yapıyordu. Dünya Saddam'a diktatör diyordu. Saddam yıkıldı gitti. Esed de aynı şekilde belki bir yıl önce aynı zulmü yapıyordu. Esed de yıkıldı gitti. Aynı uygulamayı Türkiye'de ve Suriye'deki Kürtlere uygulamak isteyen AKP iktidarının da sonu bu olur" diye konuştu.

Çıkan olaylar sırasında çok sayıda gözaltı olduğu belirtildi. DİHA

Kaynak: http://dengeagiri.com/haber/3850/aksoy-akpnin-sonuda-saddam-ve-esad-gibi-olur.html


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder