3 Ağustos 2012 Cuma

Aksoy: AKP Kürtlerin statüsünü hazmedemiyor

 AĞRI (DİHA) - Patnos Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kürtlerin elde ettiği statüyü AKP hükümetinin hazmedemediğini söyledi.


Patnos Belediyesi'nin Ramazan ayı programları çerçevesinde Belediye Parkı'nda düzenlediği iftar yemeğine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Patnos'ta bulunan muhtarlar, oda temsilcileri, din adamları, sivil toplum örgütü üyeleri katıldı. Yemekte konuşan Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ayı olduğunu belirtti.

Ardından kısa bir konuşma yapan Ağrı Milletvekili Aksoy, "Daha büyük acılar yaşanmadan birisinin bu ateşe bir su dökmesi, herkesin rolünü oynaması gerekiyor. Bu savaşın bitmesi için hepimize rol düşüyor. Muhtarlar, din adamları, kanaat önderleri ve STK'lere burada çok iş düşüyor. Herkes üstüne düşen görevini yerine getirirse barış fazla uzakta değildir” dedi. Kürt halkının artık birlik olmayı başardığını söyleyen Aksoy, “Kürdistan'ın her tarafında bir halk direnişi ortadır. Suriye’deki Kürtlerin elde ettikleri statüyü AKP hükümeti hazmedemedi” dedi.

İftar yemeğinin ardından BDP'liler, esnafları ziyaret etti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder