1 Ağustos 2012 Çarşamba

Ağrı Belediyesi Haberlerimizden Dolayı Basına Bir Açıklama Yapmış


Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaptığımız haberlerden dolayı basına bir açıklama yapmış,


Dengê AgirÎ Haber Sitesi / Haber / Yorum

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, yaptığımız haberlerden dolayı basına bir açıklama yapmış, yaptığı açıklamada haberlerin asılsız olduğunu öne süren Belediye başkanı, aynı zamanda Ağrı’da kıt kanaat kendi imkânları ile Ağrı’yı kalkındırdıklarını söylemiş. Ama bu konuyu araştırdık ve Ağrı Zirve Gazetesinde bugün gün içerisinde yayınlanacak haberde belediyeye 2011-2013 yılı arası gelen paranın miktarını açıklayacağız.

Ayrıca Başkan’ın açıklamasını yayınlayan Ağrı Hakimiyet Gazetesinde haberin altındaki yorumlar Başkana iyi bir cevap olmuştur ve asılsız diye nitelendirdiği haberimizi doğrulayan DİSK Ağrı şube başkanı Ersin Erincik'in açıklaması ve iş bırakma eylemleri haberlerimizi tamamen doğrulamıştır. Değerli okuyucularımız, biz Dengê Agirî Haber Sitesi olarak, Ağrı halkının sesi olmayı, kendimize hedef olarak belirledik. Nerede bir haksızlık, hak yeme ve gerçekleri saklama varsa biz orada olup, onların karşısında olacağız. Son günlerde değerli Ağrı halkından haber sitemiz Dengê Agirî'ye çok e-mail ve mesajlar geliyor.

Bir esnaf hemşehrmizden aldığımız bilgilere göre: Ağrı Belediyesi, Ağrı'lı esnaflardan borç malzeme alıp, paralarını ödemiyor. Biz o esnaf kardeşimize, onun ve onun gibi mağdur olan tüm esnafların hakkını savunacağımıza, söz verdik.

Şimdi Ağrı Hakimiyet gazetesindeki Belediye Başkanının açıklamasını ve  açıklamanın altına yapılan yorumları siz değerli, hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Not biz bu yorumları haber yaptıktan sonra, biliyoruz ki Hakimiyet gazetesi o yorumları silecek. Bizde peşinen yorumlarının fotoğrafında paylaşıp, sizlerle aktarıyoruz.

Açıklama'ya Yapılan Yorumlar:

Kazım Akbalık: ya bu belediye başkanı nekadar atıp tutmasını seviyor, adamlar gerçeği yazmış bu adam kalkmış savunma yapmaya çalışıyor halk herşeyi biliyor sayın başkanım senide herkeside biliyor sen şimdiye kadar ne yapmışsın ağrıya? hiçbirşey yapmamışsın seni kimler seçtiyse büyük hata yaptı ağrı'nın anasını ağlattın

Suat: Sosyal Etkinlik düzenlemeden önce belediyeye malzeme veren esnafın faturasını öde başkan.6 aydır ben ve bir kaç esnaf arkadaşım ödemeleri alamadık halen sen gidip 2 beş para etmez sanatcı getirip dünyanın parasını veriyorsun.Hizmet et memlekete göz boyama reklam yapma,sıkışdığın zaman esnafdan aldığın 3 parça malın parasınıda 6 ay bekletme günaydır günahhhh

Ağrı'lı: keşke başkanın yaptığı açıklamaya karşılık konuyla ilgili haberide görseydik bu haber nerde yayınlandı veya yazılanlar nedir. başkan herzaman ağrı halkını kandırıp sömürmüştür haberi yazanlar her kimse dogruyu yazdığına şimdiden imzamı atarım.

Bilal: Başkan kusura bakma ama, sana inanmıyorum. Ve inanıyorum ki kimse inanmıyor.

Hakan: Sayın belediye başkanı, size oy veren biri olarak pişmanım... Vallahide pişmanım billahide pişmanım. Fazla birşey söylememe gerek yok. Ağrı'da yaşıyoruz, siz ne deseniz boş, her şeyi gözlerimizle görüyoruz. Olmamışı, olmuş gibi göstermek size yakışmıyor, gerçekten yeter artık. Halk çalışmıyor diyince hazımsızlar diyerek halka hakaret edin diye seçmedik sizi. Çalışsaydınız kimse sizi eleştirmezdi, çalışmıyoruz ee o zaman halkın eleştirilerine karşı hakaret etmeyin artık. Gerçekten ayıp.

Millet: İller bankasından çekilen 10 trilyonu kaybetmek için neler döndügünü bilmiyor degiliz...Erzurum caddesi 25 metre degil en fazla 10 metre genişletildi bunuda görmeyecek kadar degiliz...Asfalt çalışması ne alemde herkes görüyor çalışma olmadığı ortada madem altyapı yok hızla yapmaya çalış ki icraat olduğunu gören millet sabretsin icraat yokki altyapı sorunu bitsin...Yeni otogarı neden bu kadar geciktirdiginizi kimse anlamış degil bak onda büyük bir ustalık gösterip ne döndügünü belli etmiyorsunuz...Ve bu otogarda milet birbirini katledecekmiş resmen bunuda otogar esnafı heryerde söylüyor.Dışını kayseriye benzetmişsin içini labirent gibi yapmışsın sen bu meslekten anlıyormusun ki çok güzel bir proje diyorsun.O esnafın işi ve hepsi dışını çevresini begeniyor ama içini begenmiyor akilane düşünüp sorsaydın sizler burda çalışacaksınız sizin bildiginiz bu gelin şekil için bilgilerinizi alalım deseydin.Bişeyler koprma peşinde olmasaydın.Bak başkan orası farklı bir yer anlattıklarına göre vurdu kırdı çok olacak.bunların hepsinin üstüne birde basıl açıklaması yapıp yalanlıyormusun.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın Yaptığı Açıklamayı Aşağıda Olduğu Gibi Yayınlıyoruz.

Ağrı Belediyesini 2009 yılı Mahalli seçimlerinden sonra Belediye Başkanlığı görevine başladık. Bu güne kadar yapılan hizmetleri görmemezlikten gelen bazı kesimlerin hazımsızlıkları kendisini göstermektedir. Bu hazımsızlıklarda devam edecektir. Yapılan çalışmaların her biri Bir Belediye Başkanının 5 yıllık hizmet süresinde yapmayı planladığı önemli Projelerdir. Öncelikle görve geldiğimizde Eski Van caddesi ve Sanayi sitesinin problemlerini çözdük. İlimze Su artıtma tesisini kazandırdık. 50 milyar liraya mal olan bu projeyi belediyemiz 30 yıl içersinde borcunu geri ödeyecektir. Bu proje ile halkımız 40 yıllık su ihtiyacını bu tesisten karşılayacaktır. Yeni yapımına başladığımız 2 ay içersinde açılışı yapılacak olan Hayvan Borsasına gelince Doğu ve Güneydoğuanadolu'nun en güzel projeleri arasında yerini alacaktır. Yeni Otogar Projesine gelince Ağrı iline Kazandırdığımız 2 ay içersinde Halkımıza hizmet sunacak bu proje yine öz gelirlerimiz ile yapılmıştır. Bu proje Yerel Yönetimler Dergisinin yaptığı ankette Türkiye Belediyeleri arasında Ağrı Belediyesine yılın projesi olarak seçilmiştir. Bu Projeler Ağrı Halkına Hayırlı olsun. Yol yapımı konusunda eleştiriler yapılmaktadır, Bilindiği üzere ilimizde daha önce yapılan asfalt alt yapı probleminden dolayı uzun ömürlü olmamış bunun maliyetide halkımızdan çıkmıştır. Biz bu dönem yaptığımız çalışmalar ile ilimize Erzurum Caddesini 25 metre genişlettik, Yapılan yolun alt yapılarını bitirdikten sonra asfaltını yapıyoruz, buda yapım zamanında geçikmelere sebep oluyor, Biz yollarımızı düzgün yapacağız, halkımızın sabrına sığınıyoruz, Bu cadde bittikten sonra halkımız tarafından taktir edecektir. Öz gelirlerimizle yaptığımız bu çalışmalar Belediyemizin kıt imkanları ile yapılıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Belediyemizde çalışan hiç bir memur, işçi ve hizmet alımı ile çalıştırılan personelimizin şimdiye kadar maaşları geçiktirilmemiştir. Çalışanlarımız her ay muntazaman maaşları bankamatiğe yatırılmakta ve almaktadırlar. 100 bin nüfusu geçen bir İlde olarak Sosyal faaliyetler yapılması gerekir. Belediye oarak Biz bu dönemde etkinlikler yapılmaya başlandık, Her ilde olduğu gibi bizde ilimizde göreve geldikten sonra Kurtuluş ve Ramazan etkinlikleri yapmaktayız, Ramazanda Fakir Halkımız Ramazan Çadırında iftara gelmediğini tespit ettik, öğrencilerinde tatilde olmasından dolayı iftar çadırı kurmadık, Bu Ramazanda Belediyemizin ve Muhratlarımızında tespit ettiği 2000 aileye kuru gıda paketi yardımı yapacağız" Belediye Başkanı Hasan Arslan yapılan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını halkımıza ve kamuoyuna paylaşmak istiyoruz" dedi. Hasan Arslan Ağrı Belediye Başkanı

Dengê Agirî Haber Sitesi - Yorumu Okurlarımıza Bırakıyoruz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder