7 Temmuz 2012 Cumartesi

HPG'li Mazlum Agirî'yi Taşlıçay'da Binler Uğurladı


AĞRI (DİHA) - Muş'un Malazgirt İlçesi kırsalında yaşamını yitiren HPG'li Abdulhakim Kaya'nın cenazesi memleketinde binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Baba Abdullah Kaya, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sen her sözünde biz kardeşiz diyorsun. Eğer senin kardeşliğin gençlerimizi parçalamaksa, biz senin kardeşliğini kabul etmiyoruz" dedi.


Muş'un Malazgirt İlçesi kırsalında 27 Haziran günü Zikreş Köyü yakınlarında meydana gelen çatışmada HPG'li Şükrü Sezer (Keskin Suruç) ile birlikte yaşamanı yitiren Abdulhakim Kaya'nın (Mazlum Agiri) cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan dün alındı. Sabah saatlerinde cenaze, Doğubayazıt girişinde aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, BDP, MEYA-DER temsilcilerinde bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra konvoy Taşlıçay İlçesi'ne doğru yola çıktı. Cenaze konvoyun geçtiği bütün köylerde yurttaşlar yola çıkarak, alkış ve sloganlarla cenaze konvoyunu uğurladı. Konvoy Taşlıçay ilçesi girişinde ise binlerce kişi tarafından karşılandı. Yapılan karşılamadan sonra kitle, BDP ilçe binasına kadar yürüyüş yaptı.

AKP içinde yer olan Kürtlere ağrımla çağrısı yapıldı

BDP ilçe binası önüne getirilen cenaze daha sonra 200 araçlık konvoyla Saman Yolu (Gova Use) Köyü'ne doğru yola çıkarıldı. Cenaze köy girişinde karşılandıktan sonra baba evine götürülerek dini vecibeler yerine getirildi. Daha sonra cenaze omuzlara alınarak köy mezarlığına götürüldü. Burada defin işlemleri bittikten sonra Çarxa Şoreşê marşı okundu. Defin işlemlerinden sonra konuşan Diyarbakır MEYA-DER Temsilcisi Medeni Aktar, AKP içinde yer alan Kürtlere çağrıda bulunarak, "Ben burada başta AKP'deki Kürt milletvekilleri olmak üzere AKP yer alan Kürtlere sesleniyorum. Eğer biraz vicdanları varsa gelip baksınlar Kürt gençleri nasıl katlediliyor. Gelip Malatya'ya baksınlar. O zaman Kürtlüklerinden utanırlar. Bunun için çağrımız artık bu kirli oyunun parçası olmasınlar gelip halkı içinde mücadele etsinler" diye konuştu.

Aksoy: Tek yol çözümdür

Aileye ve Kürt halkına başsağlığında bulunarak konuşmasına başlayan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, her gün bir gencin cenazesini toprağa verdiklerini kaydetti. Aksoy, "Artık bu kan durmalıdır. Bunun için vicdan sahibi olan herkes çağrımız bu kanın karşısında durmaktır. AKP içinde yer alan Kürtlerin eğer zere kadar vicdanları varsa artık bu akan kana sesiz kalmamaları gerekiyor. Bunun için bu sorun ölmek ve öldürmekle çözülmez. Tek çözüm diyalogdur. Bunun muhatabı da Sayın Abdullah Öcalan'dır. Ben buradan tekrar aileye Kürt halkına başsağlığında bulunuyorum" diye konuştu.

'Kardeşlik öldürmekse biz senin kardeşliğini kabul etmiyoruz'

HPG'li Kaya'nın babası Abdullah Kaya, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, "Sen her konuşmanda biz kardeşiz diyorsun. Eğer kardeşlik gençleri katledilmesi ise biz senin kardeşliğini kabul etmiyoruz. Senin kardeşliğin kandan ısrarsa biz senin kardeşliğini asla kabul etmiyoruz" dedi. Baba Kaya, tek isteklerin artık akan kanın durması olduğunu belirterek, Kürt sorunun barışçıl yollarda çözülmesini istedi.

Cenaze töreninden sonra kitle aileye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra köyden ayrıldı.













































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder