1 Mart 2012 Perşembe

'Tutuklanan 16 arkadaşımız yerine 160 kişi göreve hazırdır'


BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü, "KCK" adı altında Ağrı ve ilçelerinde yaşanan tutuklamalara tepki göstererek, "Tutuklanan 16 arkadaşımız yerine 160 kişi göreve hazırdır" açıklamasında bulundu.


BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü, 3 Aralık'ta Ağrı ve ilçelerinde eş zamanlı yapılan ev baskınlarında aralarında Belediye Başkan yardımcısı, eski BDP Doğubayazıt ilçe başkanları, Belediye Meclis üyeleri, gazeteci ile BDP çalışanlarının da aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alınıp 16 kişinin tutuklanması yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. Belediye binası yanındaki Demokratik Çözüm Çadırı'nda kılınan sivil Cuma namazı ardından yapılan açıklamaya Belediye Başkan Vekili Reşit Saruhan, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı İsa Özer, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer, TUHAD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Ahmet Kaya, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

'Herkes bilsin ki…'

Açıklamayı yapan BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı İsa Özer, BDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarının başlatıldığını belirterek, BDP yöneticilerinin gözaltına alınıp tutuklanması emrini verenlerin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. Özer, "Bu tür uygulamalarla halkımız emin olsun ki bizler yılmayacağız ve aksine mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Herkes bilsin ki tutuklanan 16 arkadaşımızın yerine 160 arkadaşımız göreve hazırdır" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından kitle "Baskılan bizi yıldıramaz" ve "Direne Direne kazanacağız" sloganları attı.

AĞRI (DİHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder