1 Mart 2012 Perşembe

Doğubayazıt'ta çadırın kurulmasına izin verilmedi


Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde Demokratik Direniş Çadırı'nın kurulmasına polis izin vermezken, BDP Milletvekili Halil Aksoy, polisin tutumumun tamamen keyfi olduğunu söyledi.


BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Doğubayazıt İlçe Başkanı İsa Özer, açlık grevine giren yurttaşlar ile çok sayıda yurttaş, belediye binasına kadar yürüyüş yaparak Demokratik Direniş Çadırını kurmak istedi. Yürüyüşe geçen kitleye, polis TOMA ve zırhlı araçlarla önünü keserek yürüyüşe izin vermedi. Polisler ile Milletvekili Halil Aksoy arasında yapılan görüşmeler de sonuç vermeyince kitle oturma eylemi başlattı. 5 dakikalık oturma eyleminin ardından kitle tekrar BDP ilçe binası önüne gelerek burada basın açıklaması yaptı.

'Polis keyfi uygulamalar yapıyor'

"Baskılar bizi yıldıramaz" , "Be Serok Jiyan Nabe" sloganlarını atan kitle, "15 Şubat Komplosunu lanetliyoruz", pankartını açtı. Burada konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, AKP hükümetinin Kürt halkının iradesini teslim almaya çalıştığını belirterek, hiç kimsenin Kürt halkının iradesini teslim alamayacağını söyledi. Türkiye'de yaşanan hukuksuzluğa baş kaldırmak için tutsakların açlık grevlerine girdiğini belirten Aksoy, milletvekillerinin cezaevlerinde olduğu bir ülkede demokrasi sorunun olduğunu aktardı. BDP'li milletvekillerinin açlık grevi eylemlerini saygı ile selamladıklarını belirten Aksoy, polisin yürüyüşlerine izin vermemesinin de keyfi olduğunu aktardı. Kürt sorunun muhatabının PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu ifade eden Aksoy, "Milyonlarca insan Sayın Abdullah Öcalan'ı irade olarak kabul ediyor. Kürt sorunun tek muhatabı Sayın Öcalan'dır. Demokratik adım için derhal adım atın. Eğer adım atmazsanız barış yolu açılmaz. Kürtlerin tek isteği Türkiye için demokrasidir" dedi.AĞRI (DİHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder