30 Mart 2012 Cuma

BDP'li Aydın yaşamını yitirdi

                            
- Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi'nde ikamet eden ve HEP geleneğinden gelen Kürt partilerinde aktif siyaset yapan Selahattin Aydın (64) yaşamını yitirdi.



30 Mart 2012 Cuma 16:12

AĞRI - DEP'in Taşlıçay İlçe Örgütü'nün kurucularından Selahattin Aydın yaşamını yitirdi. Diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayan Aydın, dün aniden fenalaşarak Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aydın, hayatını kaybetti. Ailesi ve BDP'li yöneticiler tarafından cenaze hastaneden alınarak Taşlıçay İlçesi'ne getirildi. Düzmeydan (Kanikork) Köyü'ne getirilen Aydın'ın cenazesi, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Selahattin Aydın kimdir?

1948 yılında dünyaya gelen Selahattin Aydın, evli ve 5 çocuk babasıydı. 1993 yılında PKK'ye katılan Aydın, sağ yakalandıktan sonra 2 yıl cezaevinde tutuklu kaldı. Tahliye edildikten sonra aktif siyaset yaptı. Siyasetteki çalışmaları nedeniyle tekrardan cezaevine giren Aydın, gördüğü işkenceler nedeniyle iki böbreğini de kaybeder. Diyaliz makinesine bağlı yaşayan Aydın, cezaevinde toplamda 7 yılını geçirir. Ayrıca Aydın, DEP, HEP, HADEP, DEHAP, DTP ve BDP gibi siyasi partilerde mücadele etti." DİHA

1 yorum:

  1. canım babam mekanın cennet olsun seni çok seviyorum ...

    YanıtlaSil