4 Mart 2012 Pazar

BDP Ağrı İl Örgütü dayanışma yemeği verdi


BDP Ağrı İl Örgütü tarafından Dolunay Restaurant'ta dayanışma yemeği verildi. Yemeğe BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyesi Nimet Sezgin, BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer, BDP İl ve İlçe örgütü yöneticileri, STK temsilcileri ile
yaklaşık 200 kişi katıldı. "Roboski Katliamını kınıyoruz", "Kürt sorunu derhal çözülsün" pankartlarının asıldığı salonda konuşan BDP PM üyesi Nimet Sezgin, Kürt halkı üzerinden yıllardır inkar ve asimilasyon politikalarının devam ettiğini belirterek, her geçen gün hükümetin Kürt sorununu daha da karmaşıklaştırdığını belirtti. Kürt sorununun çözülmesi için hükümetin derhal adım atması gerektiğini ifade eden Sezgin, "Kürt sorunu çözülürse Türkiye'ye barış, huzur ve kardeşlik gelecektir. Hükümet eğer Kürt sorununu çözmek istiyorsa, Öcalan üzerindeki tecridi derhal kaldırıp muhatapları ile masaya oturmalıdır. Aksi halde her geçen gün ölüm haberleri almaya devam edeceğiz" dedi.

Sezgin'in ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise, dayanışma yemeğine katılan herkese teşekkür ederek, hükümetin Kürt sorunu konusundaki politikalarını eleştirdi. Türkiye'nin en büyük sorununun Kürt sorunu olduğunu ifade eden Aksoy, AKP hükümetinin çözümden yana tavrı olmadığını aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından dayanışma yemeği verildi.


AĞRI (DİHA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder