1 Mart 2012 Perşembe

Aksoy: Kürtlere dağın dışında bir seçenek bırakılmadı


BDP Ağrı İl Başkanlığı'na Kasım Polat seçilirken, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Kürtlere dağ yolunun dışında hiçbir seçenek bırakılmadığını söyledi.


BDP Ağrı İl Örgütü, 2. Olağanüstü Kongresi'ni Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM Üyesi Rahmi Çelik, Arzu Boco, BDP MYK Üyesi Nimet Sezgin, DTK Daimi Meclis Üyesi Mustafa Özer, Ağrı İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, İHD, Tüm Bel-Sen, Eğitim Sen temsilcileri, ile çok sayıda yurttaş katıldı. "Roboski Katliamdır. Kürt Halkı bunu unutmayacaktır!" , "Siyasi soykırıma, tecrit ve operasyonlara son" pankartların asıldığı kongrede, sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" , "Biji Serok Apo" , "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan BDP MYK üyesi Nimet Sezgin, kongreye katılan herkese teşekkür ederek, halktan baskılara karşı mücadelesini yükseltme çağrısında bulundu. Ağrı'nın tarihi kimliğine yakışır mücadele eden herkesin bundan sonra da çalışmalarına devam edeceklerini belirten Sezgin, Kürt halkının AKP faşizmine karşı tek bilek olması gerektiğini ifade etti. AKP tarafından açılım adı altında yapılan uygulamalar ile Kürt halkını köle durumuna düşürüldüğünü belirten Sezgin, "AKP hükümeti ile tamamen inkar ve imha operasyonları var. Tutuklamalar ile operasyonlar ile Kürt halkını korkutmaya çalışıyor. Milyonlarca insanın irade olarak kabul ettiği Sayın Öcalan'ı tecride alarak Kürt halkını esir almaya çalışıyorlar. Bu mücadele içerisinde siyasal hareketin tüm çalışmalarını ve Kürt halkının haklı mücadelesine destek veren özgür basın çalışanlarının tutukluyorlar. Bugün burada diyoruz ki. Siz bir tutuklarsanız bir bin büyürüz. Siz Roboski'de 34 kişiyi katlederseniz biz 34 binlerle karşınıza çıkacağız. Siz özgür bir ülke yaratana kadar biz mücadelemize devam edeceğiz. AKP hükümetinin taşeronluğunu yapan medya yaptıklarından vazgeçsin. Haksızlar asla kazanmayacak. Tansu Çiller'de aynı uygulamaları yapıyordu. Sonucunu gördük. Bu ülkenin Başbakanı Ortadoğu'daki liderleri görmelidir. Kendi sonu da onlar gibi olacaktır" dedi.

'Aksoy: Kürt halkı AKP politikaları karşısında geri adım atmayacaktır'

Her sabah katliam ve siyasi operasyonlarla uyandıklarını belirten BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Hakkari'nin Kazan Vadisi'nde 36 Kürt gencinin öldürüldüğünü söyledi. Roboski'de 34 Kürt gencinin savaş uçakları ile katledildiğini ifade eden Aksoy, hitlerin insanları öldürerek fırınlara attığını, AKP hükümeti döneminde yapılanlarında hitler döneminde yapılanlardan bir farkının olmadığını ifade etti. Aksoy, "AKP hükümeti döneminde tüm faşist uygulamalar devreye girdi. AKP hükümetinin politikaları karşısında geri adım atmayacağız. Bedeli ölüm bile olsa bize kimse geri adım attıramayacak. Bugünkü uygulamalar 12 Eylül'de bile yapılmıyordu. Bu dönemin sivil katliamları 12 Eylül'de bile rastlanılmadı. Tarih zalimler hiçbir zaman affetmeyecek. Bu halk Erdoğan'ı da göndermeye karar vermiştir. Kürt halkının haklı direnişi karşısında AKP hükümeti yenilecektir" dedi. Aksoy, Kürtlere dağ yolunun dışında hiçbir seçenek bırakılmadığını ifade etti.

'Öcalan bu sorunu çözer'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın aylardır ailesi ve avukatları ile görüştürülmediğine dikkat çeken Aksoy, milyonlarca insanın irade olarak gördüğü bir kişinin tecrit altında olmasının kabul edilemeyeceğini savundu. Aksoy, "Eğer hükümet Kürt sorununda adımlar atmak istiyorsa Sayın Öcalan üzerindeki tecridi derhal kaldırmalıdır. Şimdiye kadar uygulanan yöntemlerin hiçbir faydasını görmedik. Bugünden sonra da aynı politikaları uygulamak anlamsızdır. Tek yöntem kalmış. O da karşılıklı oturup sorunu çözmektir. İsteklerimiz ve taleplerimiz bellidir" diye konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, Türkiye'deki savaş koşullarında barışın şart olduğunu ifade etti.

Kongrede tek liste ile yapılan seçimlerde, BDP Ağrı İl Başkanlığı'na Kasım Polat, yönetime ise Mensure Aslan, Mustafa Uca, Fahrettin Yıldırım, Makbule Cengiz, Gülcemal Özde, Cemil Oğuz, Mehmet Hanifi Güneş, Haci Mehmet Şahin seçildi.

AĞRI (DİHA) -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder