24 Eylül 2011 Cumartesi

ÇÖKEN YENİ TERMİNALIN AKİBETİ NE OLACAK???

Geçtiğimiz günlerde yıkılan yeni terminal ne zaman faaliyete geçeçeği merak konusu oldu. Sebebi belli olmayan bir nedenden dolayı aniden yıkılan halen inşaatına devam edilen yeni terminalın öyküsü yılan öyküsüne döndü.



Bütün bunlar olup biterken, bir yandan da olup bitenlere karşı herhangi bir müdahale yapılmaması vatandaşları iyice çileden çıkardı. Bu konu ile ilgili belediyenin de duyarsız kalması yine başta otogar esnafını ve halkın çileden çıkmasına neden oldu.



Dikkatlerden kaçmayan bir diğer konu ise, ortada halen çöken enkaz dururken firma sahibinin ve belediye araçları ile birlikte diğer alanlarda dolgu işleri jet hızı ile bitirmeye çalışmaktadır.




Sözde Ekim ayında hizmete girecek olan Ağrı Belediyesinin milyarlarca para harcayarak ihaleye çıkarıp Nes-ce inşaata verilerek yapımına başlandı, terminal binası bitmeden büyük bir çökme meydana gelerek çalışan 4 kişinin de enkaz altında kalarak çalışamaz duruma gelmeleride bir diğer üzücü olay oldu.



Bu vahim olaya hiçbir yetkili merak edip ilgilenmedikleri gibi devam eden inşaatı durdurmayarak Ağrı için ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gözler önüne serdiler.



Daha bu terminal binasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı yanı sıra 600 bine yakın Ağrılının hakkı vardır. Ağrılının haklarını göz ardı ederek, termianli yapan firmaya daha çok önem verilmesi de kafalarda soru işaretleri oluşturdu.



Ağrı Belediye Başkanı, Hasan Arslana sesleniyoruz bu terminal binasına bir an önce çökme hakkında ve dayanılabilirlik hakkında bir basın açıklamasını yapmasını dört gözle bekliyoruz.



Faaliyete geçecek olan Ağrı belediye terminalinin gönül rahatlığı ile yolcularımızı oraya emanet edebilecek miyiz, karar sizindir sayın Belediye Başkanım…





Ağrı Hürses Gazetesi:



Bugün 21.09.2011 tarihinde öğler saatlerinde Ağrı valiliğinde karşılaştığımız firma yetkilisi A.Ç ile terminal hakkında sorduğumuz soruya karşılık ilginç bir cevap aldık.



Ben Artık Ağrıda yaşamıyorum ki Ağrıda yaşayanlar düşünsün diye alaycı bir cevap vererek olayı hafife alması ne kadar ciddi bir iş yaptığınının farkında değilki,zaten bunu daha önce yapmış olduğu diğer ihalelerde de görmüştük.



Haber :Nihat Aydın...


Kaynak: http://www.agrihurses.com/?p=3306

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder