17 Eylül 2011 Cumartesi

Ağrı'da DTK bölge toplantısı yapıldı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bölge toplantısı Ağrı'da yapıldı. BDP Genel Merkez çalışanı Mehdi Atilla, toplantıda oluşturacakları komisyonların geniş katılımlı halk toplantıları düzenleyeceğini söyledi.

AĞRI - Ağrı'da BDP il binasında yapılan DTK bölge toplantısına, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Genel Merkez çalışanı Mehdi Atilla, BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol, BDP Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, BDP Iğdır İl Başkanı Tahir Alagöz, BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Kars, Ardahan'dan gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup katıldı. "Demokratik Özerklik Kürt halkının yönetimsel statüsüdür", "Roj TV Roja meye kes nikare rojame tari bike" pankartının asıldığı salonda açılış konuşmasını yapan BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol, ortak mücadele çağrısında bulundu.

'Türkiye Kongresi tüm Türkiye'yi kapsayacak'


Daha önce Çatı Partisi çalışmalarını yürüttüklerini belirten BDP Genel Merkez çalışanı Mehdi Atilla, şu an ise bu çalışmaların Türkiye Kongresi çalışmaları kapsamında yürütüldüğünü dile getirdi. İlk bölge toplantılarını Ağrı'da yaptıklarını belirten Atilla, DTK tarafından Türkiye Kongresi kararının alınmasının ardından sonra Türkiye'yi 20 bölgeye ayırdıklarını belirtti. Serhat Bölgesi'ni 5 bölgeye ayırdıklarını ifade eden Atilla, ilk toplantılarında toplantıya katılanların görüş ve önerilerini alacaklarını Kaydetti. Atilla, "Biz bu toplantı sonucunda bir komisyonun oluşturulacağız. Oluşacak komisyonun geniş katılımlı halk toplantılarını yapacak. Bu çalışmayla hedefimiz herkese ulaşmaktır" diye konuştu.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy da, Türkiye Kongresi çalışmalarının uzun süreden beri devam ettiğini söyledi. Kongre kararının Türkiye'de yaşayan halkların tüm görüş ve önerileri ile oluşacağını belirten Aksoy, Demokratik bir akım oluşturmak amacında olduklarını aktardı. Toplantıya katılan hiç kimsenin herhangi bir siyasi anlayış altına almak istemediklerini belirten Aksoy, Türkiye Kongresi çalışmalarında herkesin kendini ifade edebileceği bir yer olacağını aktardı.

Yapılan konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. DİHA




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder