10 Eylül 2011 Cumartesi

Ağrı'da ‘Aladağlı Mıho’ya yer verilmed

Ağrı'da ‘Aladağlı Mıho’ya yer verilmedi

Agirî’de Ağrı Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sergilemek istediği ‘Aladağlı Mıho’ adlı tiyatro oyunu AKP’li belediyenin engelline takıldı. Belediye, derneğin yer tahsisi başvurusuna cevap bile vermedi. 

Ağrı Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Agirîli yazar Ömer Polat’ın eseri
olan ‘Aladağlı Mıho’ isimli kitabından esinlenen ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibinin oynadığı oyunun sahnelenmesi için belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan yer başvuruları cevapsız bırakıldı. Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan dernek yönetim kurulu, Agirî’de sanat etkinliklerinin eksik olması nedeniyle sosyal amaçlı program hazırlayarak kentte bir tiyatro gösterimi yapmak istediklerini belirtti. Oyun için ilk olarak belediyeye başvuru yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, ‘Belediyeye oyun için Cumhuriyet Caddesi’nin girişinin bize tahsis edilmesini istedik. Dilekçe ile başvuruda bulunmamıza rağmen cevap dahi alamadık. Şifayı başvurularımızdan da cevap çıkmaması üzerine bu kez de Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuru yaptık. Ancak ne salonda ne de sokakta izin alamadık. Bunun için oyunu sergileyemedik’ dedi. 

Dün sahnelenmek istenen oyunun yer sıkıntısından dolayı iptal ettikleri de belirten açıklamada, bu tür engellemelerin kendilerini çalışmalarda alıkoyamayacağı dile getirildi. 

DİHA/AGIRÎ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder